Wij gaan voor kwaliteit!

Wij gaan voor kwaliteit!

Nog vragen?

Alle veelgestelde vragen op een rijtje

Op deze pagina lees je alle veelgestelde vragen die belangrijk zijn voor en na je sollicitatie. Staat jouw vraag hier toch niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of de chat.

Algemene vragen

Om animatiewerk te kunnen doen, moet je op je eerste werkdag minimaal 16 jaar oud zijn. Het is geen probleem als je bij je sollicitatie nog 15 bent.

(Ben je nog geen 16 jaar in de zomer,  dan zul je nog een jaar moeten wachten. Maar je kunt ons altijd bellen om ons te overtuigen…)

Omdat we ons bewust zijn van de inspanning die het animatiewerk van onze medewerkers vergt, zorgen we voor een passend salaris.

Het aantal werkuren op een dag verschilt per bedrijf waar je door ons geplaatst bent. Zo kan het aantal uren per dag bijvoorbeeld 6, 7 of 8 zijn. Meestal werk je 6 dagen per week. Er zijn ook campings waar 5 dagen per week gewerkt wordt.
Je kunt een voorkeur aangeven. (Bijvoorbeeld als je graag geplaatst wilt worden op een camping waar wat minder gewerkt wordt. Je hebt dan dus meer vrije tijd.)
De werkuren zijn verspreid over de dag. Tussen de activiteiten door ben je vrij.

Kijk voor de actuele salarissen op deze pagina.

Soms. Op basis van je online-inschrijfformulier beoordelen we of we je geschikt vinden voor recreatiewerk. Als we je aanmelding interessant vinden, maar graag wat meer van je zouden willen weten, krijg je dat spoedig per email van ons te horen. Meestal bellen we je dan even. Of we nodigen je uit om je uitgebreider voor te stellen. Dat kan door het insturen van een selfie-video óf door bij ons naar een kennismakingsgesprek te komen. We kunnen dan bekijken of je bij ons bedrijf past en of het werk je ligt.

Daarna hoor je snel van ons of we je uitnodigen voor een training. Als je die uitnodiging aanneemt, gaan wij er van uit dat we je ook daadwerkelijk gaan inzetten. Je weet dus snel waar je aan toe bent.

Je wordt geplaatst op een camping of bungalowpark in Nederland (of net over de grens in Duitsland, België of Luxemburg.) Je kunt tijdens de training je voorkeuren aangeven. Wij kijken dan naar jouw wensen, maar ook op welk bedrijf we je het beste vinden passen.
Een overzicht van bedrijven waar je zou kunnen komen te werken vind je op eendenclub.nl (Voor de zomer kan dit nog wijzigen.)

Vragen over de training

De trainingen vinden plaats in Nijmegen-Noord. Er is een bushalte op loopafstand, een treinstation op fietsafstand en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur. Wanneer je geselecteerd wordt, ontvang je enkele weken voor de training de route-informatie.

We raden het volgen van onze training sterk aan. De training bieden we geheel gratis aan. Zie het als een investering in jezelf.

Indien je wordt uitgenodigd voor één van de trainingen, hebben we ook daadwerkelijk de intentie om je in te gaan zetten voor animatiewerk!

Ondanks dat, komt het soms voor dat iemand zelf (of wij) door de training er achter komt dat het werk toch niet passend is.

Voorafgaand aan de training ontvang je van ons per email informatie over de producten/maaltijden. Daarbij staat bijvoorbeeld aangegeven welke producten geschikt zijn voor een glutenvrij diëet. Mocht je speciale wensen hebben, dan kun je altijd met ons overleggen. We zoeken dan samen met je naar een geschikte oplossing.

De lunch en alle tussendoortjes op de training zijn plantaardig en daardoor volledig geschikt voor veganisten, vegetariërs en personen die halal willen eten.

Reis je met het OV, dan kun je een vergoeding krijgen van je OV-kosten (2e klas) die je binnen Nederland maakt.  De eerste 10 euro zijn voor je eigen rekening.
Reis je zelf met de auto, dan kun je een tegemoetkoming in de reiskosten krijgen als het bedrag van de tegemoetkoming  niet hoger is dan wat jouw ov-kosten zouden zijn geweest. (En ook dan zijn de eerste 10 euro voor je eigen rekening.)
Meer info hierover krijg je voor de training van ons.

Vragen over jouw werkperiode

Je kunt een vergoeding krijgen voor éénmaal de heen- en terugreis per aangesloten werkperiode. Besluit je om op je vrije dag heen en terug je reizen, dan krijg je daarvoor geen vergoeding.
(Voor stagiairs kan een andere reiskostenregeling gelden in bijzondere situaties.)

Meestal moet je zelf voor je eten zorgen. Op sommige campings kun je (soms tegen een kleine betaling) mee-eten.

De camping of het bungalowpark stelt een geschikte slaapplaats te beschikking. Meestal is dit een stacaravan met kookgelegenheid, koelkast, etc. Daar kun je met je collega(‘s) verblijven, zodat je niet tussendoor naar huis hoeft.
Voor het onderkomen hoef je niets te betalen.

Je werkt 6 dagen in de week. Je werkt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds, maar tussendoor is er nog vrije tijd. Je vrije dag is afhankelijk van de wensen van het bedrijf. (Op sommige campings werk je 5 dagen in de week.)

Er is altijd een recreatieprogramma aanwezig. Dit is door ons op maat geschreven voor het bedrijf. Wij zorgen voor een goede basis voor de invulling van de activiteiten, maar er is altijd nog ruimte voor eigen inbreng.

Overige vragen

Veel bedrijven werken met recreatieteams van 2 personen. Enkele grote bedrijven kiezen voor grotere recreatieteams. (tot circa 8 personen) Hier zit dan ook vaak een teamleider bij die zorgt voor de planning en organisatie.

Wil je vanwege je geloofsovertuiging liever niet op zondag werken, dan is dat geen probleem. Als je dit op je formulier of op de training aangeeft, dan matchen we je met een bedrijf dat de vrije dag op zondag heeft.

Indien je wordt uitgenodigd voor één van de trainingen, hebben we ook daadwerkelijk de intentie om je in te gaan zetten voor animatiewerk!

Ondanks dat, komt het soms voor dat iemand zelf (of wij) door de training er achter komt dat het werk toch niet passend is.