Wij gaan voor kwaliteit!

Wij gaan voor kwaliteit!

#DeLeuksteVakantiebaan

Wat is Recreatiewerk?

Recreatiewerk wordt ook wel animatiewerk genoemd. Recreatieteams die animatiewerk verzorgen, zorgen ervoor dat gasten van campings en bungalowparken een onvergetelijke vakantie beleven. Recreatiewerkers organiseren daarom 6 dagen per week allerlei activiteiten, zodat de gasten de vakantie van hun leven krijgen. Bij animatiewerk kun je denken aan:

Recreatieprogramma’s

Als je ergens gaat werken, ligt daar een recreatieprogramma klaar. Dit is altijd een programma dat speciaal voor het bedrijf is geschreven. Hoeveel activiteiten en of er ook thema-activiteiten zijn, hangt af van wat voor soort programma het bedrijf kiest.

De activiteiten zijn over de hele dag verspreid, dus je werkt ook ’s avonds. Het is de verantwoordelijkheid van het team om een goede planning te maken, zodat iedereen zijn uren genoeg compenseert.

Op je werkplek vind je een ‘handboek recreatie’. Hierin staan van tal van activiteiten de spelregels en aandachtspunten.

Per week heb je 1 (of soms 2) dag(en) vrij. Op welke dag dit valt, hangt af van waar je komt te werken.

Creatieve activiteiten

Knutselen

Een belangrijk onderdeel van het recreatiewerk is de knutselochtend. Dit is iedere ochtend rondom 10 uur en is voor veel kinderen de start van de dag. Over het algemeen komen hier (naast het meeleeftheater) de meeste kinderen op af.
Vaak komen er ook ouders mee die hun eigen kinderen helpen.

Recrateam zorgt minimaal voor de helft van de knutsels. Deze hoef je dan alleen nog te kopiëren en een voorbeeldje van te maken. (heb je zelf een beter idee of wil je hem iets anders maken, dan is dat geen probleem)

De overige drie dagen kun je zelf zorgen voor de invulling. Vaak zit er iets bij zoals kleien, verven of werken met kosteloos materiaal. Ben je zelf minder creatief, dan kun je altijd terugvallen op de map met kant-en-klare kopieervellen.

Workshops

Een populaire activiteit voor kinderen vanaf een jaar of 10 en volwassenen is de workshop. Hierbij kun je denken aan armbandjes vlechten, sleutelhanger maken of glas- en T-shirt verven.
We zorgen altijd voor een vrij simpele techniek, die makkelijk aan te leren is.

#deleukstevakantiebaan

Sluit je aan bij ons en maak elke dag ontvergetelijk!

Bij Recrateam geloven we in de kracht van plezier en positiviteit. Als jij ook gepassioneerd bent over het creëren van onvergetelijke momenten en het verspreiden van vreugde, dan is werken bij Recrateam de juiste keuze voor jou.

Sport en spel

Sport

In het recreatieprogramma worden ook veel sportactiviteiten verweven. Dit spreekt alle doelgroepen aan waarmee wordt gewerkt.

Hierbij kun je denken aan voetbal, trefbal, slagbal, volleybal etc, maar ook aan middag- of avondvullende toernooien. Vaak zijn het recreatieve spelen waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Op enkele bedrijven hebben bepaalde toernooien al een lange geschiedenis en hier wordt dan ook fanatiek aan mee gedaan.

Speurtochten

Iedere week staat er minimaal 1 speurtocht op het programma. Omdat dit erg veel voorbereidingstijd kost, zorgt Recrateam voor de vragen, opdrachten en het scorekaartje. Het team zorgt voor de route, eventuele opdrachten met leuk aangeklede vrijwilligers op de route en de uitvoering van de activiteit. Natuurlijk blijft ook hier altijd ruimte voor eigen inbreng!

Middagspelen

’s Middags is er vaak een activiteit waar kinderen van verschillende leeftijden aan mee kunnen doen. In het bos zijn spelen zoals stratego, douanespel en hutten bouwen erg populair.

Op de camping zelf worden regelmatig 6-kampen of spelenkermissen georganiseerd. Dit kan kleinschalig zijn met bijvoorbeeld zaklopen, blik gooien en estafettes, maar ook groter met ingehuurde attracties. Recrateam zorgt altijd voor het bijbehorende scorekaartje, zodat je je alleen nog maar hoeft te richten op de organisatie en de uitvoering.

Andere activiteiten kunnen zijn: Vossenjacht, schminken, stoepkrijten, optocht etc.

Reviews!

Wat vinden medewerkers van onze samenwerking?

Alles is goed geregeld, je krijgt fijne ondersteuning bij het allerleukste vakantiewerk wat er is.

Geert van Linge

Medewerker Recrateam
Werken bij Recrateam is erg leuk en voelt daarom ook niet als werken.

Amber van Boxtel

Medewerker Recrateam
Heel erg leuk! Je maakt nieuwe vrienden en je hebt veel plezier tijdens en buiten je werkuren!!

Alieke Westhoff

Medewerker Recrateam
Super vet, leuke collegas, al met al top!

Willemijn Struijk

Medewerker Recrateam
Altijd animatie gehad van recrateam toen ik jong was dit was altijd erg leuk! Nu werk ik zelf bij dit bedrijf en alles is super goed geregeld. Je wordt goed begeleid en er is in overleg zoveel mogelijk! Echt super!

Kimberley van ‘t veld

Medewerker Recrateam
Ik werk hier nu al 3 jaar voor, de gezelligste teams en leukste campings zijn al voorbijgekomen. Ben niet van plan om aankomende jaren te stoppen♥

Ivan Bos

Medewerker Recrateam

Meeleeftheater

De typetjes

Iedere avond wordt er meeleeftheater gespeeld. Dit wordt gedaan door twee personen uit het team. Het typetje dat je speelt is (in de meeste gevallen) Otto, Elle of Izzi. Otto is een stoere jongen die vooral houdt van muziek luisteren. Elle is een wijs meisje dat van de natuur houdt. Izzi is een meisje (kan ook evt. door een jongen worden gespeeld) dat houdt van kattekwaad. (kleding en attributen zijn aanwezig op de camping of het bungalowpark)

De verhalen

Bij meeleeftheater gaat het erom dat je niet een vooraf ingestudeerd toneelstukje speelt, maar een half uur een verhaallijn volgt waar de kinderen invloed op hebben. Bijvoorbeeld:

Otto had zijn moeder beloofd om de afwas te doen, maar hij weet niet hoe het moet . Samen met Izzi gaat hij het maar proberen. De kinderen roepen dat hij een afwasborstel moet hebben. Izzi komt terug met een haarborstel. De kinderen zeggen dat dit fout is en Otto komt met een bezem terug. etc.

In het handboek dat op iedere camping ligt, kun je verhalen kiezen die je die avond gaat spelen. Heb je zelf een leuk idee, dan kan dat natuurlijk ook.

Themaverhaal

Wanneer een camping kiest voor een drie daags themaverhaal, dan komt er 3 dagen lang minimaal 1 thematypetje langs. Dit kan een piraat zijn, een Chinees, een prinses. etc. Met dit typetje en een van de 3 meeleeftheatertypetjes, wordt samen met de kinderen een probleem opgelost (bijvoorbeeld dat de piraat nog maar een klein hoekje van zijn schatkaart heeft.) De verhaalijn komt tijdens het knutselen, de middagactiviteit en het theater terug.
Het team ontvangt een uitgebreid draaiboek, themakleding en attributen.

Training

Op de training maak je kennis met de typetjes en kun je kijken welk het beste bij je past. Tijdens de training oefen je ook met het spelen van meeleeftheater. Ligt het theaterspelen jou niet erg goed, dan proberen we daar met de planning zoveel mogelijk rekening te houden.

Enkele campings hebben eigen typetjes die bij de camping horen. In dat geval wordt daar theater mee gespeeld.

Liever geen theater?

Veel medewerkers vinden het spelen van meeleeftheater in het begin best spannend. Vaak loopt dit wel los. Maar wil je liever geen of weinig theater spelen, kijk dan bij Chilz of Happy Bees of informeer naar de mogelijkheden.

Avondactiviteiten

Avondspelen

Iedere week staat er wel een avondspel op het programma. Dit is vaak een spel waar de hele familie aan mee kan doen. Enkele voorbeelden zijn: dierengeluidenspel, smokkelspel, griezeljacht, levend cluedo en natuurlijk een spooktocht. Ook hierbij zorgt Recrateam voor speluitleg en kopieervellen.

Shows

De meest bekende show is toch wel de playbackshow. Daarnaast kun je denken aan een familiespelshow, party en co of the voice of… Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een musical of modeshow, met kinderen.

Overige avondactiviteiten

(kinder)disco, (kinder)bingo, filmavond, avondwandeling, kampvuur, darten, etc.